Als je niet tevreden bent met het ontvangen artikel, dan heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van je wettelijke herroepingsrecht. Je dient in dat geval binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling via ons retourformulier aan te geven dat je hiervan gebruik wilt maken.

Aanmelden van een retour kan via onze retourpagina.

Je kunt uitsluitend producten ruilen/retourneren in onbeschadigde staat. Wij verzoeken je om de retourzending aan de buitenkant van de doos te voorzien van de juiste gegevens (incl. retournummer) die je na aanmelding van je retour getoond worden. Vervolgens dient je bestelling binnen 14 dagen na aanmelding door Luc Verschuuren ontvangen te zijn.

Luc Verschuuren behoudt zich het recht voor retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen indien:
* de artikelen niet in de originele verpakking retour zijn gezonden (voor zover redelijkerwijs mogelijk);
* de retour niet binnen 14 dagen na ontvangst via het retourformulier aangemeld zijn;
* de artikelen niet binnen 14 dagen na aanmelding via het retourformulier in ons bezit zijn.

Vermeld bij een ruiling het artikelnummer (of de productlink) van het gewenste product in de opmerking van het retourformulier. Vergeet niet de juiste maat/kleur op te geven en check op onze site of dit artikel in de juiste maat/kleur nog voorradig is.

De verzendkosten van jou naar de winkel en het risico van deze verzending zijn voor jouw rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 euro per pakket (NL). Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Tot ontvangst van de goederen door Luc Verschuuren blijf je zelf verantwoordelijk voor deze goederen en de zending. Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde zendingen worden niet aangenomen.

Indien je hebt gekozen voor een betaal- of bezorgwijze die duurder is dan de goedkoopste wijze voor jouw order, dan komt dit prijsverschil bij retourzending niet voor terugbetaling in aanmerking.

Luc Verschuuren zal vervolgens het betaalde orderbedrag (min eventuele extra kosten van een duurdere betaal- of bezorgwijze) binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten via de betaalwijze waarmee je de order voldaan hebt, mits het product op dat moment reeds in goede orde door Luc Verschuuren retour ontvangen is.

KLACHTEN

Wij doen onze uiterste best om jouw bestelling naar tevredenheid bij je te bezorgen. Toch kan het gebeuren dat je een klacht hebt over een bestelling of product. Neem dan binnen 7 dagen na ontvangst van je bestelling contact met ons op. Wij zullen je klacht dan zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst daarvan behandelen. Mocht het oplossen van je klacht langer duren dan 14 dagen, dan ontvang je daarover in elk geval binnen 14 dagen bericht.

Als wij je klacht niet naar tevredenheid hebben kunnen verhelpen, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via dit platform van de Europese Unie.